Благодаря на doktora за схемата и поясненията към нея. Да, тази схема е класиката в устройствата за топене на метал.
Познавам възможностите на професионалните кастомати, използвани от зъботехниците. Тези кастомати стопяват материал от 50-60 грама за около 1 минута. Учудих се от възможностите на апарата на доктора и от малките му размери, че топи 30 грама мед за около 5 минути. Това ме накара да се регистрирам в този форум.
Право да ви кажа, очаквах нещо по сериозно изпълнение, затова и попитах за схемата с цел да науча нещо ново за мен. Например очаквах изпълнения с полеваци IRFP 4668 или даже с модул FDH44N50. Според мен тези IRFP260N не могат да отдадат по голяма мощност от 300-400 вата. Говоря за изходяща мощност, а не консумирана.
Вярвам в постигнатите резултати, и поздравявам doktora за постиженията. Не критикувам и не ме разбирайте погрешно с разсъжденията си.
Мисля, че точно с тези транзистори IRFP260N е изпълнена схемата на предлаганите в алиекспрес устройства. И схемата е почти същата.
ПС: Разбрах, че имате друга схема с още по голяма мощност. Можете да я пуснете и нея тук.